MENY STÄNG

Ordförande har ordet

Juli 2023

Vill börja med en förhoppning om att sommaren har varit bra och gett Er alla en välbehövlig vila och avkoppling,

Snart väntar hösten och våra kära hundar släpps lös from 21 augusti. Tänk på att vattna upp hundarna och att inte köra för hårt i början av säsongen.

Det har varit en del turbulens kring sociala medier och dess innehåll på Svenska Stövarklubbens sida, för vår sida har det varit lugnt och inga påhopp och så skall det fortsätta.

Under hösten sker det mycket i Värmlands Stövarklubb. En ny hemsida lanseras, utställning i Gräsmark 5 Aug med ca 50 hundar varav en hel del nya hundägare. KM sker i mitten av september i samarbete med Jösse stövargille. Viktigt att komma ihåg att hundägare anskaffar domare för två dagar.                Vi arrangerar även DM för Distrikt 3 i Hagforstrakten i oktober månad där två hundar representerar Värmland.

Vi har under flera år haft en positiv utveckling vad gäller medlemsrekrytering och nu gäller det att att ta hand om de nya medlemmarna och få dom känna sig välkomna i klubben. Det viktigaste nu är att vi alla gemensamt hjälps åt att sprida kunskap om stövarjakten. Att bjuda med vänner och bekanta och jaga hare och räv med dom för att få upplevelsen av löshundsjaktens formel 1. Stövarjaktens dag kan och skall vara när som helst där det passar Er och dom som vill följa med.

Med hopp om långa drev med bra avslut och provresultat utan gråbenskonsfrontationer önskar ja Er alla en fin höst.

Vänliga hälsningar Christer Andersson.

 

April 2023

Jag skall försöka summera Värmlands Stövarklubbs verksamhetsår 2022.
Efter årsmöte i Fagerås och prisutdelningar och val som skedde i valberedningens vilja och anda väntade utställning på Ölmhult Bygdegård där för dagen en norsk domare vid namn Lars Omdal skötte bedömningen. Många fina hundar fanns på plats och BIS blev Schillerstövaren Dunder ägd och snyggt visad av Camilla Högdahl Koppom.

Årets Hund 2022 blev Hamiltontiken SoFJCH RR Hänsjöns Azzie. Ägare: Mats Björn, Torsby.

Sommaren flöt på och snart var det dags för utställning i Gräsmark där återigen en norsk domare vid namn Björn Roald bedömde en mängd fina hundar. BIS här blev Håkan Dannbergs fina finnstövaretik Tina.

Efter sommar kommer hösten med KM och  DM i år tog sig Peter Hagströms hamiltontik Hundhällens Donna hela vägen till SM och vidare till Nordiska Mästerskapen i Finland med fina  fjärdeplaceringar på bägge ställena. Grattis Peter och Donna till resultaten som kröntes med deltagande i EM under mars månad som var i Grekland. ingen placering men ett minne för livet för hela teamet runt Donna.

En intensiv provsäsong följde sedan med många prov under hösten i framförallt Ekshäradsområdet och under vintern i VästVärmland. Många bra resultat som redovisas separat. Vidare har det tillkommit nya jaktprovsdomare som genomgått utbildning och blivit auktoriserade. Dessutom har det bedrivits dressyrutbildningar i samarbete med de lokala stövargillena med mycket positivt resultat.

Ett stort och varmt tack vill jag ge styrelsen, domare och markägare som gör verksamheten möjlig på alla plan.
Med hopp om sol och värme laddar vi om för nästa säsong!

Vänliga hälsningar Christer Andersson

/Christer Andersson

Foto: Marita Lindholm