MENY STÄNG
Fel storlek

Ordförande har ordet

Jag skall försöka summera året som varit i Värmlands Stövarklubb.
Efter årsmöte i Fagerås och prisutdelningar och val som skedde i valberedningens vilja och anda väntade utställning på Ölmhult Bygdegård där för dagen en norsk domare vid namn Lars Omdal skötte bedömningen. Många fina hundar fanns på plats och BIS blev schillerstövaren Dunder ägd och snyggt visad av Camilla Högdahl Koppom.
Årets Hund 2022 blev Hamiltontiken S JCH RR Hänsjöns Azzie  Regnr: SE20966/2019. Ägare: Mats Björn, Torsby.
Sommaren flöt på och snart var det dags för utställning i Gräsmark där återigen en norsk domare vid namn Björn Roald bedömde en mängd fina hundar. BIS här blev Håkan Dannbergs fina finnstövaretik Tina.
Efter sommar kommer hösten med KM och  DM i år tog sig Peter Hagströms hamiltontik Hundhällens Donna hela vägen till SM och vidare till Nordiska Mästerskapen i Finland med fina  fjärdeplaceringar på bägge ställena. Grattis Peter och Donna till resultaten som kröntes med deltagande i EM under mars månad som var i Grekland. ingen placering men ett minne för livet för hela teamet runt Donna.
En intensiv provsäsong följde sedan med många prov under hösten i framförallt Ekshäradområdet och under vintern i VästVärmland. Många bra resultat som redovisas separat. Vidare har det tillkommit nya jaktprovsdomare som genomgått utbildning och blivit auktoriserade. Dessutom har det bedrivits dressyrutbildningar i samarbete med de lokala stövargillena med mycket positivt resultat.
Ett stort och varmt tack vill jag ge styrelsen, domare och markägare som gör verksamheten möjlig på alla plan.
Med hopp om sol och värme laddar vi om för nästa säsong!
/Christer Andersson